Vid Jamnik Quartet (SI/AT)

Vid Jamnik (SI) – vibrafon / vibrafone
Stane Hebar (SI) – kitara / guitar
Luka Herman Gaiser (SI) – kontrabas / double bass
Bernd Reiter (AT) – bobni / drums

Vodja zasedbe je mladi slovenski vibrafonist Vid Jamnik, ki s svojim delom pušča sledi tudi daleč izven meja Slovenije. V svoji mladi karieri je sodeloval že s številnimi zvenečimi imeni jazza. Zasedba je nastala z razširitvijo Vid Jamnik Tria, ki se mu je pridružil odličen avstrijski bobnar Bernd Reiter, diplomant graške Univerze za glasbo in upodabljajočo umetnost, ki trenutno živi in ustvarja v Parizu. Vid, Stane in Luka so diplomanti Koroškega deželnega konservatorija za glasbo v Celovcu, kjer je bil trio tudi prvič formiran. Vid se trenutno izobražuje na slovitem Berklee College of Music v Bostonu (ZDA), Stane pa zaključuje magistrski študij na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Grazu.

Vid Jamnik Quartet ima za sabo številne koncerte v Avstriji, Sloveniji in na Hrvaškem ter snemanje za oddajo »Slovenska jazz scena« RTV Slovenija.

Skupaj so posneli zgoščenko, ki je izšla v letu 2014 pri avstrijski založbi Alessa Records in na kateri so se jim pridružili trije mednarodni gosti: Jim Rotondi (USA) na trobenti in krilovki, Rob Bargad (USA) na klavirju in Hammond orglah ter Nicole Herzog (CH) na vokalu.

Zasedba izvaja raznolik program sestavljen iz jazz standardov in originalov v kombinaciji z avtorsko glasbo njenih članov.

The leader of the band is a young Slovenian vibraphone player Vid Jamnik, whose work is enthralling audiences far outside the borders of Slovenia as well and who belongs to the most talented young musicians in this part of Europe. Despite his young career, he has already played with many illustrious names of jazz.

The band was formed by expanding the Vid Jamnik Trio, which was joined by an excellent Austrian drummer Bernd Reiter, a graduate of the University of Music and Performing Arts Graz. Vid is a student at the Carinthian State Conservatory in Klagenfurt and Stane and Luka are graduates of the same school, where the trio was also first formed. Bernd and Vid have already played on many European stages before.

Vid Jamnik Quartet has already played many concerts (among others also on the Lent festival in Maribor, Slovenia and in Royal Garden Jazz Club in Graz, Austria) and also made a recording for the Slovenian National Television’s programme called »Slovenian jazz scene«.

The group plays jazz standards and originals as well as own compositions of its members.