Nina Strnad - vokal

Nikola Matošič - kontrabas

Sava Miletič - klavir

Peter Ugrin - violina

T. Howard Curtis - bobni


Nina Strnad je mlada slovenska pevka, ki prihaja iz Ljubljane. Končala je Srednjo glasbeno in baletno šolo v Ljubljani, oddelek za jazz in zabavno glasbo pod mentorstvom Nade Žgur. V preteklosti se je preizkušala v petju mnogih glasbenih zvrsti, sedaj pa se je prepoznavna kot ena najbolj obetavnih slovenskih jazz vokalistk.

Med drugim je sodelovala s Hanno Preuss, Big Bandom RTV Slovenija, Big Bandom DOM, Jazz sacral zborom Alfa+Omega (ki je sodeloval z imeni, kot so: Emil Spanyi, Heinz von Hermann, Renato Chicco), Petrom Miheličem, Primožem Grašičem, Juretom Puklom in Urošem Perićem. V letu 2009 je na 4. Državnem srečanju big bandov in plesnih orkestrov prejela priznanje za najboljšo solistko.

V istem letu je z Big bandom DOM v živo posnela ploščo »Moj Piran« z jazz standardi, ki je bila izdana pri Založbi kaset in plošč RTV Slovenija. Leta 2010 je v Evropskem jazz orkestru zastopala Slovenijo in z njim nastopala na Danskem, Poljskem, Češkem, Slovaškem, v Nemčiji in Avstriji.

V prihodnosti si želi študirati na priznani šoli William Paterson University v New Jerseyju (ZDA), pri profesorici Nancy Marano.Nikola Matošič je eden najboljših slovenskih kontrabasistov. Sodi med glavne akterje novejše generacije slovenskih glasbenikov in si prizadeva za ozivitev, ohranitev ter posodobitev slovenske jazzovske scene.

Sodeloval je s svetovnimi in slovenskimi jazzovskimi glasbeniki kot so Deborah Brown, Rachel Gould, Aron Goldberg, Peter Mihelič, Howard Curtis, Doug Sides, Alan Praskin, Oto Pestner, Vincent Hering.


Sava Miletič je pianist, rojen v Srbiji in trenutno delujoč v Avstriji. Šolal se je na univerzi v Gradcu, sodeloval pa z glasbeniki kot so Karl Ratzere, Stjepko Gut, Howard Curtis, Uwe Plath, Joris Dudli, Christian Havel, David Murray, Don Menza, Bastian Stein, Uli Langtauler, Jure Pukl.


Peter Ugrin, mlad slovenski jazz violinist, je svojo kariero začel kot izvajalec klasične glasbe in kasneje svoje znanje razširil tudi na jazz. Pred kratkim je zaključil šolanje na eni najprestižnejših glasbenih šol na svetu, New School For Jazz and Contemporary Music v New Yorku.

Nastopal in snemal je z priznanimi tujimi in slovenskimi glasbeniki kot so David Binney, Joel Harrison, Christian Howes, Billy Harper, Ambrose Akinmusire in Igor Bezget.


T. Howard Curtis, ameriški bobnar, ki trenutno poučuje na Univerzi v Gradcu, je v svoji več kot 30 letni karieri dosegel mnoge uspehe. Sodeloval je na mnogih festivalih, med drugim tudi na Jazz festivalu Ljubljana ter posnel plošče s tujimi tako kot tudi slovenskimi glasbeniki, med njimi so imena: Gary Thomas, Jerry Bergonzi, Jure Pukl.

V svoji karieri je sodeloval z glasbeniki kot so David Liebman, Mark Turner, Jimmy Heath, Clark Terry, George Coleman, David Kikowski, Kevin Hayes, James Genus, Kurt Rosenwinkel, Mulgrew Miller, Kurt Elling, Greg Osby, Eddie Gomez, Jeremy Pelt, Aaron Goldberg in Curtis Fuller.
www.ninastrnad.com

SREDA, 08. 06. 2011

20:00 Nina Strnad band (SLO)

21:15 Danny Grissett band (ZDA)


ČETRTEK, 09. 06. 2011

20:00 Costis Christodoulou band (EL/SLO)

21:15 Francesco Cafisco band (IT)


PETEK, 10. 06. 2011

20:00 Robert Jukič O.C. (SLO/AUT/IT)

21:15 Big band Krško (SLO)