Daniele D'Agaro – klarinet

David Jarh – trobenta

Goran Krmac – tuba

Robert Jukič – kontrabas

Wolfi Rainer – bobni


Slovenski basist Robert Jukič se že leta več pojavlja na odrih tujih (Avstrija, Belgija, BiH, Češka, Gruzija, Hrvaška, Italija, Japonska, Kosovo, Luksemburg, Maroko, Madžarska, Nemčija, Nizozemska, Rusija, Slovaška, Srbija, Švica, Ukrajina, Velika Britanija, ZDA...) jazz klubov in festivalov kot na domačih prizoriščih. Dolg seznam izvajalcev in skupin s katerimi sodeluje kot instrumentalist in komponist ne pozna meja, ne nacionalnih, ne glasbenih. S svojim polnim zvokom je obogatil zvočne posnetke raznih konstelacij in nijh nazorov (Mario Gonzi, Adrien Mears, Owen Hart JR., Oliver Kent, Flip Phillip, Ed Partyka, Martin Reiter, Maja Jaku, Renato Chicco, Armend Xhaferi, Nicole Henry, Owen Howard, Howard Curtis, Jure Pukl, Deborah Brown, Klemens Marktl, Daniel Noesig, Pietro Iodice, Charlie Jurković, Miles Griffith, Michi Erian, Karen Asatrian, Luboš Šramek, Sheila Cooper, Christian Havel, Herwig Gradischnig, Johannes Herrlich, Axel Mayer, Irina Karamarković, Igor Bezget, Hanka Gregušova, Ratko Divjak, Marco Quarantotto, Lojze Kranjčan, Jani Kovačič, Dušan Novakov, Simone Kopmajer, Kristina Oberžan, Andjelko Stupar, Roland Wesp, Adam Klemm, Igor Lumpert, Gašper Bertoncelj, Vesna Petković, Aljoša Jerič, Uršula Ramoveš in fantje iz jazbecove grape, Jasper Bloom, Zlatko Kavčič, Stephane Spira, Duško Goykovich, Drago Gajo, Peter Mihelič, Daniele d`Agaro, Peter Kunsek, Claus Raible, Tony Pancella, Rob Bargad, Reinhard Winkler, Johnathan Blake, Jani Moder, Andy Middleton, Samo Šalamon, European Movement Jazz Orchestra, Generations International Youth Band, Big Band RTV Slovenija...).Deluje kot basist, kontrabasist, komponist in aranžer. V glasbo se je zaljubil v najstniških letih, ko je kot samouk na električnem basu igral z različnimi zasedbami, katerih glasbe so pustile sledi tudi na njegovem nadaljnjem ustvarjanju. Izobraževanje je zaključil na jazz oddelku priznane graške univerze za glasbo in upodabljajoče umetnosti. Izdaja zgoščenke z lastno avtorsko glasbo ("How about that!?" 2002, "Phases of one" 2003, "Jazz for masses" 2009, "Radio" 2009, "Dobrote iz skrinje zarote" 2011), kot basist in avtor se pojavlja na zgoščenkah žanrsko različnih izvajalcev. Njegove kompozicije so na programu malih jazzovskih zasedb, big bandov, malih komornih skupin ter izvajalcev popularnih in alternativnih zvrsti. Je prejemnik 2. nagrade komisije in nagrade občinstva na kompozicijskem tekmovanju Jazzon 2008.

S svojo glasbo na koncertih poslušalce popelje na potovanje, kjer z zvokom pričara vrsto ambientov, s kompozicijami preletava žanre in jih oblikuje v žive konglomerate ter z energičnostjo napolni baterije prisebnih.


Operation Charlie

"Operation Charlie" je nova zgoščenka, na kateri glasbo preveva "starinski" duh, a je istočasno sveža, sodobna in svobodna.

Več informacij o Robertu Jukiču, njegovih projektih, kompozicijah, nastopih in drugih dejstvih povezanih z njim in njegovim delom najdete nawww.robertjukic.com

SREDA, 08. 06. 2011

20:00 Nina Strnad band (SLO)

21:15 Danny Grissett band (ZDA)


ČETRTEK, 09. 06. 2011

20:00 Costis Christodoulou band (EL/SLO)

21:15 Francesco Cafisco band (IT)


PETEK, 10. 06. 2011

20:00 Robert Jukič O.C. (SLO/AUT/IT)

21:15 Big band Krško (SLO)