Costis Christodoulou - klavir

Milan Nikolic - kontrabas

Jan Kus - tenor saksofon

Adam Klemm - alt saksofon

Žiga Murko - pozavna

Tomaž Gajšt - trobenta

Vladimir Kostadinovič - bobni


Costis Christodoulou je bil rojen 18. maja 1983 v Atenah v Grčiji, odraščal pa je v Šparti. Ko je leta 1992 slišal skladbo "Black or White" Michaela Jacksona, je prvič pomislil, da bi postal glasbenik. Ko pa je leta 1995 slišal posnetek skupine Pink Floyd P.U.L.S.E v živo ter album "Direct" skupine Vangelis, je bila odločitev dokončna. Svojo glasbeno pot je začel z igranjem tradicionalne grške glasbe (Rembetika ali "grški blues", kot ji pravijo).  Nadaljeval je s študijem klasične glasbe na klavirju, hkrati pa je bil član številnih lokalnih rokovskih zasedb.

Leta 2001 zaključil šolanje in se preselil v Atene, kjer se je začel učiti igranja džezovske glasbe na klavir pri Stavrosu Lantsiasu. V istem letu je začel delati tudi kot profesionalni glasbenik in tako služiti denar za učne ure klavirja.

Leto dni kasneje je bil sprejet na glasbeni oddelek Jonske univerze (Corfu, Grčija), kjer so bili njegovi učitelji George Kontrafouris (džez na klavirju), Dimos Dimitriadis (džezovska improvizacija) ter Lambis Vassiliadis (klasična glasba na klavirju). Na Jonski univerzi je diplomiral iz izvajanja in skladnja džezovske glasbe.

Od januarja 2007 do maja 2007 je živel v Helsinkih na Finskem, kjer je študiral na džezovskem oddelku Sibeliusove akademije, poučevali pa so ga Jarmo Savolainen in Jim Beard (džezovska glasba na klavirju), Antti Rissanen (aranžiranje za big bande), Jarno Kukkonen (aranžiranje za manjše zasedbe) ter Jukis Uotila (estetika džeza).

Od septembra 2008 dalje živi in dela v Atenah kot džezovski glasbenik – igra, poučuje in snema. Pravkar je zaključil s snemanjem svojega prvega albuma imenovanega "The Thing", na katerem so izključno izvirne skladbe.

Sodeloval je že na številnih džezovskih festivalih v Grčiji in drugod.


SREDA, 08. 06. 2011

20:00 Nina Strnad band (SLO)

21:15 Danny Grissett band (ZDA)


ČETRTEK, 09. 06. 2011

20:00 Costis Christodoulou band (EL/SLO)

21:15 Francesco Cafisco band (IT)


PETEK, 10. 06. 2011

20:00 Robert Jukič O.C. (SLO/AUT/IT)

21:15 Big band Krško (SLO)